slo eng
domov
 
AGROVIT d.o.o.
Trstenjakova ulica 5
2250 PTUJ

T 02 780 66 70
F 02 780 66 71
E info@agrovit.si
20. Junij, 2018
LUMANCE – izboljšuje prebavila pri perutnini in prašičih

LUMANCE je izdelek inovativnega belgijskega proizvajalca INNOVAD. Dopolnilna krmna mešanica vsebuje kompleks kratko- in srednjeverižnih maščobnih kislin in eteričnih olj, ki pozitivno deluje na črevesno mikrobioto in številne druge dejavnike v prebavilih monogastričnih vrst. S pomočjo Lumance je mogoče zmanjšati količino uporabljenih antibiotikov pri reji živali. Kontaktirajte nas za več informacij!


UMBROMITE – v boj proti rdeči ptičji pršici

UMBROMITE je dopolnilna krmna mešanica za uporabo v vodi za pitje. Vsebuje rastlinske izvlečke, ki zmanjšajo invazivnost rdeče ptičje pršice pri kokoših nesnicah. Več informacij je na voljo preko elektronske pošte.


20. Februar, 2016
Sodelovanje z Nutriad

Naše sodelovanje širimo z družbo Nutriad iz Belgije. Nutriad je napredno podjetje, ki proizvaja arome, vezalce mikotoksinov, antioksidante in izdelke na osnovi maslene kisline (butirata). S svojim znanstvenim pristopom lahko vsakomur ponudi individualne rešitve, ki omogočajo stabilno in zdravo živo proizvodnjo.


11. Oktober, 2012
Ronozyme HiPhos – najučinkovitejša fitaza na trgu

Družba DSM Nutritional Products sporoča: z uredbo št. 837/2012 je objavljeno dovoljenje za uporabo proizvoda Ronozyme HiPhos, najnovejše in trenutno najučinkovitejše fitaze na trgu. Na seznamu krmnih dodatkov je pod številko 4a18, proizvod je registriran za perutnino, odstavljene pujske, prašiče in svinje. Ob najnižjem priporočenem odmerku je pri krmi za perutnino pričakovati sprostitev kar 1,5 kg razpoložljivega fosforja. Oblika Ronozyme HiPhos (GT) se uporablja v peletirani krmi, kjer ohranja aktivnost tudi pri temperaturah nad 90 stopinj celzija. Za podrobnosti nas kontaktirajte!


1. Avgust, 2012
Pfizer Animal Health prevzel družbo Alpharma

Poslovanje družbe Alpharma je v celoti prenešeno na Pfizer Animal Health. Ta družba  je pred pol leta prevzela King Pharmaceuticals, ki je bil lastnik družbe Alpharma. Postopek prenosa bo trajal dalj časa, še posebej zaradi urejanja lastništva dovoljenj (BSA). Agrovit d.o.o. tudi naprej ostaja distributer vseh kokcidiostatikov, ki so v naši ponudbi. Tudi v prehodnem obdobju zagotavljamo nemoteno oskrbo z vsemi proizvodi.


16. Februar, 2011
Vitamin A/D3 iz Kitajske kontaminiran s kloramfenikolom

FEFANA poroča o najdbi kloramfenikola v nekaterih pripravkih vitamina A/D3. Gre za izdelke dveh različnih proizvajalcev iz Kitajske. Koncentracije kloramfenikola so sicer nizke, zaradi tega ni povečane nevarnosti za potrošnika, predvsem zaradi nizkih vsebnosti omenjenih proizvodov v krmi.

FEFANA dodaja, da je opozorilo namenjeno proizvajalcem krme in da gre za previdnostni ukrep za morebitne prihodnje kontaminacije.


22. Marec, 2010
Vitamin A iz Kitajske kontaminiran z dioksini

FeedInfo: v Nemčiji so v izdelku za uporabo v proizvodnji krme – Vitamin A Palmitat iz Kitajske – odkrili visoke koncentracije dioksinov. DVT (Deutscher Verband Tiernahrung) preverja situacijo tudi pri drugih članicah. Cenejša surovina lahko prinese drage posledice.


13. Januar, 2010
Novost – Ronozyme ProAct

V EU je registriran nov, edinstven encimski pripravek: Ronozyme ProAct. Proizvajalec DSM Nutritional Products širi področje uporabe encimov v prehrani živali. Ronozyme ProAct vsebuje čisto proteazo, registriran je za uporabo pri brojlerjih in omogoča znatne prihranke z zmanjšanjem količine dragih virov beljakovin v krmi. Izboljšajte ekonomiko reje!


1. Oktober, 2009
Rovimix Hy-D

Proizvod Rovimix Hy-D je registriran tudi za uporabo pri prašičih, pri vseh kategorijah živali.


22. April, 2009
Nova fitaza na trgu

Ronozyme NP je pripravek s 6-fitazo, registriran za uporabo pri brojlerjih. Še bolj stabilen, učinkovit in varen, omogoča še večje prihranke. Večja učinkovitost pomeni manj dodanega anorganskega fosforja v krmi, večji prihranek, manj onesnaževanja okolja, boljši rezultati reje.


Zdrava krma - zdravi ljudje

Zavezani smo k strokovnosti, varnosti, ažurnosti in sledljivosti. Želimo prispevati k proizvodnji varne hrane in boljšim rezultatom reje, ki jih lahko dosežete z uporabo naših proizvodov.

© 2010-2018 Agrovit d.o.o.
Programiranje: InfoSplet d.o.o.
Design: Conectivia KA*